Information

Vintersimmet blir digitalt 

Lördagen den 27 februari med start Kl. 12.00 arrangerar Föreningen för Mörkrets och Kylans Glada Vänner i Skellefteå det digitala eventet ”Hela Världen Badar”. Det innehåller både livetävlingar i isvakspoesi och en musiktävling i vak. Dessutom visas filmer och hälsningar från vinterbadare och vintersimmare runt från hela världen.

Den tionde upplagan av vintersimmet i Skellefteå, som skulle ha genomförts den 13 februari fick ställas in på grund av pandemin. Därför satsar vi istället på ett digitalt event. För tredje året i rad blir det då en tävling i vakpoesi och för första gången arrangeras en musiktävling i vak. Eftersom dessa tävlingar har sex tävlande i finalen och enbart digital publik kommer föreningen att klara alla gällande pandemirestriktioner.


Under programmet bjuds det också på mycket annat från en utomhusstudio placerad vid en isvak i Skellefteå. Gäster i studion kommer att berätta om vinterbadets betydelse för det fysiska och psykiska välmåendet. Dessutom medverkar vinterbadare, vintersimmare och vinterforskare och förmedlar olika aspekter kring mörker och kyla. Nästa år hoppas föreningen kunna genomföra det tionde vintersimmet som brukar locka cirka 400 simmare från ett 20-tal länder. Men det här blir en värdig ersättare under rådande förhållanden.

 

Kommentarer inaktiverade.