Världens coolaste seminarium om mörker, kyla och vintersim

I samband med vintersimmet i Skellefteå genomför föreningen Mörkrets och Kylans Glada Vänner ett kostnadsfritt seminarium där många coola frågor kommer att avhandlas.

– Författaren och journalisten Lisa Bjerre, som är en av författarna till boken ”Vinterbad”. Hon kommer bland annat att berätta om vinterbadets historia runt om i världen och dess kulturella betydelse.

– Rutinerade vintersimmaren Mikael Söderström som berättar om hur han använder vintersimmandet som ett sätt att utforska mentala och fysiska påfrestningar och rädslan för att bli bekväm.

– Hansi Gelter, biolog, naturguide, äventyrare och forskare som berättar om varför mörker under vinterhalvåret i norr påverkar oss, samt hur och varför kyla och hypotermi påverkar kroppen.

– Maria Luisa Lozana Letelier, från Brasilien, som berättar om hur kallt vatten och vintersimning förbättrade hennes hälsa och bearbetningen av traumatiska händelser.

– Journalisten Paul Connolly som flyttade till Skellefteå för tio år sedan. Han kommer att berätta om varför boende i Norrland är så attraktivt för internationella nykomlingar, trots eller tack vare mörkret och kylan.

– En av grundarna till Mörkrets och Kylans Glada Vänner, Jarkko Enqvist, som också är projektledare för vintersimmet i Skellefteå berättar om det spännande Leaderprojektet ”Coolaste Center” och presenterar en rykande färsk marknadsundersökning om vinterbad.

Var: Wood Hotel Konferens, Skellefteå
När: Fredag 10 februari 2023 kl.13:00 – 16:00

Ingen anmälan krävs.

Välkommen!