Tävling i poesi

I samband med invigningen av vintersimmet genomförs även en tävling i ”Vakpoesi” i Berättarnas stad, Skellefteå. Här har du har chansen att skapa en unik dikt som sedan får framföras av dig, stående i en vak i Sveriges kallaste älv.

I samband med att anmälan till öppnar kan du skicka in ditt bidrag till tävlingen i Vakpoesi. Tävlingen arrangeras under invigningen av vintersimmet fredagen den 9 februari. Temat är glädje, mörker och kyla. 

Senast fredag den 2 februari vill vi ha ditt bidrag. En jury väljer ut de sex bidrag som sedan deltar i tävlingen “Vakpoesi. Senast en vecka innan invigningen får ni svar om ni är antagna och finalisterna deltar i  invigningen av Vintersimmet.

De sex finalisterna ska muntligt framföra dikten stående i en isvak. De ska vara utsmyckade med en kreativ varm huvudbonad, badklädsel och skor (om man så önskar). Dikten får ta maximalt 30 sekunder att framföra.

Det är en jury som utser vinnaren och vi bedömer utifrån dessa kriterier:

  • Hur dikten i sin helhet speglar temat
  • Den kreativa utstyrseln
  • Coolt performance – hur dikten framförs

Tävlingen arrangeras av Föreningen för Mörkrets och Kylans Glada Vänner tillsammans med Skelleftebygdens Berättarförening.

Varmt välkommen!